על אודות יקב להט
הדרך שלי התפתחה במהלך השנים, עיצבתי אותה מתוך למידה, עשייה ומתוך התבוננות ומחקר במגוון סיטואציות שלא רבים נחשפו להן.
יליד 1972. העיסוק ביין מהווה את מרכז חיי כבר מ- 1995. בחישוב קל זה אומר שרוב חיי אני עסוק בלימוד, הדרכת, הוראת, גידול ועשיית יין. כיום גר בגליל, ולאחר שנים שבהן חציתי את הארץ לאורכה ולרוחבה בין כרמיה ויקביה, אני ממקד את עיקר עבודתי בגליל העליון, עם דגש מיוחד על האזור בגליל שנמצא מערבית למירון, או במילים אחרות: גליל עליון מערבי.
אגרונום גפן, אנולוג ויינן. בוגר הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית והפקולטה לייננות של אוניברסיטת אדלייד בדרום אוסטרליה, וכן בוגר תואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. לאורך שנות פעילותי תפקדתי כאגרונום ביקבים גדולים וביקבי בוטיק, שימשתי כיינן ביקב גדול, כיינן יועץ ליקבים קטנים ובינוניים, וכיום יינן ומנכ"ל יקב להט.
הפקתי יין מחקרי ומעבדתי: כסטודנט במכון היין, כתלמיד באדלייד ואז כמנהל תחום היין במכללה האקדמית תל חי. לימדתי במוסדות אקדמיים שונים ובמספר תוכניות אקדמיות ומקצועיות.
יינות איתי להט
עבודה ארוכת-שנים עם יקבים בכל רחבי הארץ חשפה בפניי את ישראל על כל חלקיה ועל כל המאפיין אותה כארץ יין. ההיכרות הזו עם אזורי היין וזני הגפן של ישראל הביאה אותי לבחירה בגליל העליון המערבי כ'ארץ היין' הפרטית שלי, ובזנים מסוימים מאוד – בעיקר סירה ורוסאן – כמתאימים להעדפות שלי מבחינת סגנון היין. כך, בשנת 2012, ולאחר כל אותן שנים של ייעוץ לאחרים ועשייה-מלווה, התחלתי בעשיית יינות משלי – יינות להט.
יינות להט, כמו גם העשייה שלי בכלל, התפתחו במהלך השנים במספר מישורים, מעבר לטרואר כזה או אחר. עיצבתי אותם מתוך למידה, עבודה מעשית, ומתוך התבוננות ומחקר במגוון סיטואציות שמעטים נחשפו או היו עשויים להיחשף אליהן. העבודה במישור היינני – ייצור מגוון גדול של יינות בסגנונות שונים ולקהלי יעד מגוונים – אפשרה לי בסופו של דבר להבין את סגנון היין אותו אני רוצה לייצר תחת השם להט.
את היינות האלה אני מציע כאן. אלה יינות שמשקפים מקום, זמן, וגם עשייה אישית. יינות 'טריים' בעלי אלכוהול מתון, חומצה טבעית יחסית גבוהה, עם דגש על ריחות ראשוניים מהפרי, אך כאלה שמושפעים גם מניחוחות תסיסה. אלה יינות שלעיתים קל להבין אותם, ולפעמים הם דורשים קצת יותר העמקה או זמן. אלה יינות שבאים ממקום שאני קורא לו "טרואר אישי". יינות להט התפתחו לכדי יקב להט ההולך ומוקם באזור בו גדלים הענבים – הגליל העליון המערבי.